Laerskool Burgersdorp

Provinsiale Landsdienskamp : Hobiton-on-Hogsback

Die landsdienskamp is hierdie jaar in ‘n besondere omgewing gehou.  Dit was ‘n praktiese kampterrein met baie aktiwiteite en is goed toegerus vir ‘n streekskamp.  Die dae is voluit benut met verskillende groep- en individuele aktiwiteite binne en buite.  Die leerlinge is in ses groepe opgedeel.  Die groepe het roteer om deur die loop van die naweek aan alles deel te neem.  Almal het elke oggend vroeg opgestaan en vyfster-maaltye het genoeg energie verskaf om die dag ten volle te benut.  Die aand-aktiwiteite het die volgende behels:  Samesang en ‘n kampkonsert, waar elke groep sy eie opvoering moes uitdink en na ‘n paar minute moes opvoer.  ‘n Omgewingspraatjie was van Hogsback se geskiedenis en die natuurlewe.  “Night Hike-Exotic” en “Night Hike Indigenous” was nagstappe deur die woud langs stappaadjies. 

Net rooi ligte is gebruik sodat die stappers se oë aan nagvisie gewoond kon raak.  Die dag-aktiwiteite het die volgende behels:  Madonna & Child Hike en Kettle Sprout-waterval was besonderse watervalle om te sien tydens ‘n avontuurlike staptog deur digte plante en bome.

Die natuurprojek het die uitroei van die “Black Wattle” behels wat uitheemse bome is en groot gedeeltes van die inheemse woude in Suid-Afrika oorweldig.  Die kinders het in die area waarin hulle beweeg het, die klein boompies uitgetrek en groter bome afgekap.

Interessante handvaardigheid aktwiteite oor selfgemaakte, kleurvolle krale uit Ghana is aangebied.  Elke meisie het m.b.v. eie kreatiwiteit haar eie hangertjie geryg. 

Die seuns het lyfbande van leer gemaak en hul kreatiwiteit gebruik om woorde, ens. daarop te graver.

Tydens Groep dinamika en Interne Oriëntering moes die leerlinge in groepsverband probleemoplossing in praktiese situasies toepas.  Nog buite-aktiwiteite soos “Abseiling”, “Zipwire”, “Climbing wall”, “High Ropes Course” en “Middle Rope Course” het definitief die leerlinge in groepsverband goed laat saamwerk en so ook binne hulself intrinsieke hoogtes laat bereik.

Baie geluk aan Rigard de Scande en Marnel van Heerden wat vir Nasionaal Landsdiens gekeur is.   Dankie aan al die leerlinge wat saamgegaan en die Landsdiensvisie by die kamp toegepas en uitgeleef het. 

Baie dankie aan mnr Piet Swanepoel wat ons vergesel het en die bus bestuur het en juf. Riana Verster wat die Laerskoolgroep vergesel het, asook juf. Rozanne en juf. Sam vir al die voorafreëlings.